Oenoferm Chardonnay 20g
2,85 € s DPH 2,50 € bez DPH
3,00 € s DPH
Oenoferm® Chardonnay tvorí pri kvasení arómy s charakterom grapefruitu, citrónu a tropických plodov. Typický
Chardonnay – charakter umocňuje šťavnatými nuansami so sviežosťou vystupujúcou do popredia. Ležanie na
kvasničných kaloch (Sur-lies) môže mať dodatočné pozitívne účinky. Ľahko môže dôjsť k uvoľneniu väčších množstiev
manoproteínov čím sa posilní celková chuť vína.
Povolené podľa aktuálnych zákonov a predpisov platných v rámci EU. Čistota a kvalita sú overené špecializovanými
Laboratóriami
Teplota Kvasenia | 16 – 22 ° C |
Aróma | Grapefruit a citrón. |
Charakteristika | Saccharomyces cerevisiae Adaptačný čas (nábeh kvasenia): stredný Kvasná kinetika: mierna a rovnomernáTolerancia na alkohol: do 14 % Tvorba glycerolu: 5 – 8 g/l Tvorba vedľajších produktov kvasenia: veľmi nízka Požiadavky na výživu: bežné |
Odporúčané odrody | Chardonnay, Burgundské (Rulandské) sivé a biele, Auxerrois |
Tip | Po prekvasení je možná jablčno-mliečna fermentácia |
Dávkovanie — 20-30 g/hl
V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako
je množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov
a rmutov odporúčame použiť kvasinkovej výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.
Skladovanie — V chlade a suchu. Okamžite opätovne uzavrite otvorené balenia a do 2 - 3 dní spotrebujte