Oenoferm Veltiner F3 20 g
2,85 € s DPH 2,50 € bez DPH
3,00 € s DPH
Oenoferm® Veltliner F3 sú kvasinky Saccharomyces cerevisiae var. bayanus pre kvasenie muštov odrody Veltlínske
zelené.
Povolené podľa aktuálnych zákonov a predpisov platných v rámci EU. Čistota a kvalita sú overené špecializovanými
laboratóriami.
Teplota kvasenia | Odporúčaná teplota pri kvasení 14 - 17 ° C |
Aróma | Klasické vína odrody Veltlínske zelené s nádychom korenistej arómy a pikantnosti |
Podpora ovocných aróm a vnem po bielej mandli | |
Charakteristika | Nízke nároky na výživu. |
Veľmi silná kvasná kinetika aj pri nízkych teplotách | |
Podpora zachovania kyselín | |
Vplyv na jablčno-mliečnu fermentáciu : skôr inhibičný | |
Odporúčané odrody | Veltlínske zelené, Veltlínske červené skoré |
F3-Erbslöh proces výroby kvasiniek - Fit for Fermentation
Osvedčené a uznávané Erbslöh- Oenoferm® kmene kvasiniek boli vo výrobe kvasiniek procesom F3 ešte posilnené. Pre rast a
regeneráciu kvasiniek je nové médium bohaté na vitamíny a minerálne látky. To sú všetko potrebné látky v procese fázy
rozmnožovania na získanie optimálnej hustoty kvasiniek, v stresových situáciách a aj vo fáze konečného kvasenia. Aróma vína je
potom charakteristická pre odrodu a čistá.
Dávkovanie — 20-40 g/hl
V rehydratačnom postupe je zmysluplné použiť biologický kvasinkový aktivátor VitaDrive® v rovnakom množstve ako je
množstvo kvasiniek s cieľom posilniť kvasinky v ranom štádiu ich života. V závislosti od výživovej situácie muštov a rmutov
odporúčame použiť kvasinkovej výživy z druhov Vitamon® alebo VitaFerm®.
Skladovanie — V chlade a suchu. Okamžite opätovne uzavrite otvorené balenia a do 2 - 3 dní spotrebujte