Oenoferm X-thiol F3 20g
3,71 € s DPH 3,25 € bez DPH
3,90 € s DPH
Oenoferm® X-thiol F3 sú hybridné kvasinky bez genetickej modifikácie organizmu (GMO). Pozitívne vlastnosti dvoch rôznych
kmeňov Saccharomyces cerevisiae boli spojené prostredníctvom fúzie protoplastov. Výhody tohto spojenia sa prejavili:
V silnej fermentačnej sile kmeňa Bayanus
Tvorba komplexných kvasných aróm s čerstvým ovocným buketom (ružový grapefruit a čierne ríbezle)
Zvýšená produkcia arómy zrelého ovocia (napr. Marakuja)
Povolené podľa aktuálnych zákonov a predpisov platných v rámci EU. Čistota a kvalita sú overené špecializovanými
laboratóriami.
Teplota pri kvasení | < 15 °C | 18-22 °C |
Aromatika
Odporúčané odrody | Štýl „Cool Climate“: viacvrstvový aromatický profil s vysokou expresívnosťou. Propagácia odrodovej moderny v štýle vína. | Zvýšenie ovocných tiolových aróm (4-MMP, 3-MH, najmä 3-MHA): cassis, grapefruit, exotické ovocie, krušpán, čierne ríbezle |
Sauvignon, Rizlingy, Muškátové odrody, Burgundské (Rulandské) biele a sivé. Chardonnay,Veltlínske zelené, Ružové vína | ||
Charakteristika
Tip | Nízke nároky na výživu Veľmi nízka tvorba SO2 a H2S | |
Ideálna kvasinka na zvýšenie zrelého exotického výrazu ružových vín |
F3-Erbslöh proces výroby kvasiniek - Fit for Fermentation
Osvedčené a uznávané Erbslöh- Oenoferm® kmene kvasiniek boli vo výrobe kvasiniek procesom F3 ešte posilnené. Pre rast a
regeneráciu kvasiniek je nové médium bohaté na vitamíny a minerálne látky. To sú všetko potrebné látky v procese fázy
rozmnožovania na získanie optimálnej hustoty kvasiniek, v stresových situáciách a aj vo fáze konečného kvasenia. Aróma vína je
potom charakteristická pre odrodu a čistá.
Dávkovanie – 20-40 g/hl