Spiriferm classic 25g
3,89 € s DPH 3,42 € bez DPH
4,10 € s DPH
Spiriferm Classic sú silne fermentujúce suché čisté kvasinky kmeňa Saccharomyces cerevisiae. Tieto kvasinky sú
vhodné na prekvášanie ovocných rmutov a rmutov z obilia určených na destiláciu.
Tolerancia voči alkoholu až do 12 % obj.
Nízka tvorba SO2 a H2S
Odporúčaná teplota kvasenia: 18 - 25 ° C
Kvasinka vhodná pre jadroviny, čerešne, obilniny a melasu
Dávkovanie a aplikácia
Všeobecné dávkovanie kvasiniek Spiriferm Classic je 20 g/hl rmutu/muštu. Dávka sa môže zvýšiť na
25 - 30 g
Spiriferm Classic na 100 I pre mikrobiologicky ohrozený/kontaminovaný rmut.
Správna rehydratácia kvasiniek
1. Potrebné množstvo kvasiniek rozpustite v 5-10 násobnom množstve teplej vody (35 - 40 ° C)
2. Za cca 10-15 minút pridajte rovnaké množstvo muštu a jemne premiešajte.
3. Nechajte odstáť cca 10-15 minút.
4. Skontrolujte teplotu zákvasu kvasiniek. Teplotný rozdiel medzi zákvasom a ovocným rmutom/muštom
nesmie byť viac ako 8 ° C ! ( dochádza k teplotnému šoku s následkom usmrtenia kvasiniek)
5. V prípade že je teplotný rozdiel väčší, zákvas môžete ochladiť napríklad pridaním ďalšieho množstva muštu.
6. V prípade že je teplotný rozdiel 8 ° C a menej, zákvas aplikujte do ovocného rmutu/muštu jemným
vmiešaním.
Skladovanie — Skladujte na chladnom mieste. Vždy opätovne uzavrite obal otvorených balení. Otvorené balenie spotrebujte do 2-3 dnípoužívaní nie je možné prevziať žiadnu zodpovednosť.