Kategórie
 
 
 
 
VinProtect 100g
zväčšiť obrázok
Ušetríte: 5 %

VinProtect 100g

Kód produktu:411707
Dodacia lehota
Na sklade: 3
Dodacia lehota: Skladom
Vaša cena:: 5,23 € bez DPH
6,27 € s DPH 5,50 € bez DPH
6,60 € s DPH
 ks

VinProtect je špeciálnym produktom disiričitanu draselného (50%), vitamínu C (kyseliny L (+) - askorbovej) a enologického

tanínu. To poskytuje komplexnú ochranu proti oxidácii a nežiaducim mikroorganizmom. VinProtect chráni potenciál arómy počas

spracovania hrozna a čerstvého muštu. Okrem toho podporuje všeobecne cielené zníženie vstupov SO2 počas vinifikácie.

Disiričitan (Pyrosulfid) draselný a vitamín C (kyselina askorbová) sú overené enologické látky na bezpečnú ochranu proti oxidácii

a nežiaducim mikroorganizmom. Antioxidačný účinok prípravku VinProtect je doplnený tanínom najvyššej čistoty botanického

pôvodu, ktorý je obzvlášť vhodný na použitie v rmute, alebo v čerstvom mušte kvôli rýchlemu rozpúšťaniu.

Povolené podľa aktuálnych zákonov a predpisov platných v rámci EU. Čistota a kvalita sú overené špecializovanými

laboratóriami.

Dávkovanie a aplikácia










Výrobná fáza

Dávka

Rmut/Mušt (zdravé hrozno)

10g/Hl sa uvoľní cca 25mg/L voľného SO2

Rmut/Mušt (poškodené hrozno)

20g/Hl sa uvoľní cca 50mg/L voľného SO2

Víno

20g/Hl sa uvoľní cca 50mg/L voľného SO2


 

Maximálna dávka 50 g/Hl by nemala byť prekročená podľa limitných právnych noriem. Účinok SO2 je závislý od pH a teploty

ošetrovaného hrozna/rmutu/muštu.

1.Rmut VinProtect sa môže rozriedený aplikovať priamo na rmut alebo postupne pridávať počas mletia. Odporúčaná dávka na

rmut je 10 až 20g /Hl podľa zdravotného stavu hrozna.

2.Mušt Za predpokladu že nebol sírený rmut, je možné VinProtect aplikovať aj do muštu v dávke 10 g/Hl pričom je dôležité

dobré premiešanie v celom objeme muštu.

3.Víno Pri aplikácii do vína je potrebné VinProtect dobre rozpustiť v malom množstve vína. Potom víno dobre ale jemne

premiešajte. Treba dbať ale na to aby neboli prekročené maximálne limity obsahu síry. Maximálny obsah kyseliny askorbovej

nesmie byť viac ako 250 mg/L.

Kyselina askorbová ovplyvňuje pri analýze obsah voľnej SO2. Namerané hodnoty sú vyššie oproti skutočnému obsahu voľnej SO2

a tak pri analýzach vín s kyselinou askorbovou treba zvoliť príslušnú metódu.

Skladovanie Skladovať v chlade a suchu. Chrániť pred pachmi a svetlom. Otvorené obaly by mali byť ihneď

uzavreté. Uchovávajte mimo dosahu detí.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia