VinProtect 100g
6,27 € s DPH 5,50 € bez DPH
6,60 € s DPH
VinProtect je špeciálnym produktom disiričitanu draselného (50%), vitamínu C (kyseliny L (+) - askorbovej) a enologického
tanínu. To poskytuje komplexnú ochranu proti oxidácii a nežiaducim mikroorganizmom. VinProtect chráni potenciál arómy počas
spracovania hrozna a čerstvého muštu. Okrem toho podporuje všeobecne cielené zníženie vstupov SO2 počas vinifikácie.
Disiričitan (Pyrosulfid) draselný a vitamín C (kyselina askorbová) sú overené enologické látky na bezpečnú ochranu proti oxidácii
a nežiaducim mikroorganizmom. Antioxidačný účinok prípravku VinProtect je doplnený tanínom najvyššej čistoty botanického
pôvodu, ktorý je obzvlášť vhodný na použitie v rmute, alebo v čerstvom mušte kvôli rýchlemu rozpúšťaniu.
Povolené podľa aktuálnych zákonov a predpisov platných v rámci EU. Čistota a kvalita sú overené špecializovanými
laboratóriami.
Dávkovanie a aplikácia
Výrobná fáza | Dávka |
Rmut/Mušt (zdravé hrozno) | 10g/Hl sa uvoľní cca 25mg/L voľného SO2 |
Rmut/Mušt (poškodené hrozno) | 20g/Hl sa uvoľní cca 50mg/L voľného SO2 |
Víno | 20g/Hl sa uvoľní cca 50mg/L voľného SO2 |
Maximálna dávka 50 g/Hl by nemala byť prekročená podľa limitných právnych noriem. Účinok SO2 je závislý od pH a teploty
ošetrovaného hrozna/rmutu/muštu.
1.Rmut — VinProtect sa môže rozriedený aplikovať priamo na rmut alebo postupne pridávať počas mletia. Odporúčaná dávka na
rmut je 10 až 20g /Hl podľa zdravotného stavu hrozna.
2.Mušt — Za predpokladu že nebol sírený rmut, je možné VinProtect aplikovať aj do muštu v dávke 10 g/Hl pričom je dôležité
dobré premiešanie v celom objeme muštu.
3.Víno — Pri aplikácii do vína je potrebné VinProtect dobre rozpustiť v malom množstve vína. Potom víno dobre ale jemne
premiešajte. Treba dbať ale na to aby neboli prekročené maximálne limity obsahu síry. Maximálny obsah kyseliny askorbovej
nesmie byť viac ako 250 mg/L.
Kyselina askorbová ovplyvňuje pri analýze obsah voľnej SO2. Namerané hodnoty sú vyššie oproti skutočnému obsahu voľnej SO2
a tak pri analýzach vín s kyselinou askorbovou treba zvoliť príslušnú metódu.
Skladovanie — Skladovať v chlade a suchu. Chrániť pred pachmi a svetlom. Otvorené obaly by mali byť ihneď
uzavreté. Uchovávajte mimo dosahu detí.